Nacházíte se zde: Žufánek.cz » Aktuality» Nápoje z blízka

Nápoje z blízka

Jídlo z blízka je zásadní gastronomickou událostí pořádanou nadmíru prospěšným projektem Slow Food Brno. Festival tím nejbližším způsobem ukazuje, že jídlo ze známého a regionálního zdroje má příběh konkrétních lidí, kteří jej připravili.

Po tři červencové týdny (9. 7. - 29. 7. 2012) si můžete ve třinácti brněnských podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek.

V rámci festivalu probíhají doprovodné akce, při kterých se seznámíte s jednotlivými dodavateli, ochutnáte výsledky jejich práce a pohovoříte o jejich radostech a strastech.

Jako jedni z dodavatelů jsme ve spolupráci s prodejnou opravdového jídla Sklizeno.cz a kavárnou Era zorganizovali dvě dílny, jednu o našich ovocných destilátech a likérech (Ovocný podvečer v Eře) a další věnované jen absintům (Absinth Live v Eře).

Spolu s návštěvníky jednotlivých večerů jsme zdegustovali celý sortiment, probrali historii a způsob výroby jednotlivých produktů, konkurenční výhodu v použití vlastních surovin a zaměření se na 100% přírodní destiláty a likéry.

Bylo to krásné.

Děkujeme a těšíme se na další setkání.

(fotky od Áji Voráčkové a Martina Peciny)

Archiv aktualit »

Fotogalerie

Absintová degustace ŽufánekAbsintová degustace ŽufánekAbsintová degustace ŽufánekAbsintová degustace ŽufánekDegustace ŽufánekAbsintová degustace ŽufánekAbsintová degustace ŽufánekDegustace ŽufánekAbsintová degustace ŽufánekAbsintová degustace ŽufánekDegustace ŽufánekMartin ŽufánekAbsintová degustaceDegustace ŽufánekAbsinthe ŽufánekMartin ŽufánekDestiláty ŽufánekL

Rodinnou firmu ŽUSY s.r.o. založili v roce 2000 manželé ing. Marcela a Josef Žufánkovi se svými syny Martinem, Josefem a Janem. Cílem firmy je budování tradičního ovocného lihovaru se zaměřením na výrobu přírodních destilátů a likérů mezi něž patří např. slivovice, hruškovice, absinth, meruňkovice a gin


cz, en, de, ru