Nacházíte se zde: Žufánek.cz » Produkty» Absinthe St. Antoine

Absinthe St. Antoine

Legendární, tajuplný a hříšný nápoj bohémů, umělců a barových povalečů, připravený dle původního receptu a postupu. Absinthe St. Antoine se zrodil průtahovou destilací vybraných bylin včetně pelyňku pravého (Artemisia absinthium) a pelyňku pontského (Artemisia pontica).

S odkazem na naše motto „100% přírodní produkty“ jsme absinth připravili pouze z přírodních ingrediencí. Základ tvoří velejemný líh z lihovaru Kojetín, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují nejkvalitnější byliny. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu přidáme další díl bylin, které dodají absintu specifickou barvu a ještě více umocní již tak úžasnou vůni a chuť.

V absintu nejsou žádná sladidla, barviva, umělá aromata, jedná se o kompletně přírodní produkt jako z nejslavnějšího období Belle epoque a na kterém by si dnes s chutí pochutnávali umělci jako Vincent Van Gogh, Toulouse Lautrec, Ernest Hemingway a další.

Absinthe St. Antoine

Vyráběné objemy: 0.5l, 0.1l

Informace o produktu

Procento alkoholu:70%
Cena:0.5l = 545 Kč
0.1l = 130 Kč
Objednat v eshopu

Absint (též znám jako absinth, francouzsky a anglicky absinthe) je alkoholický nápoj, který se vyrábí destilací pelyňku, anýzu, fenyklu a dalších aromatických bylin (meduňka lékařská, yzop lékařský, pelyněk pontský atd.).

Moderní svět rozlišuje v současnosti dva druhy absinthu. První je francouzský (nebo švýcarský), který se vždy destiluje a označujeme ho jako pravý absint. Pije se celá staletí ředěním studenou vodou obvykle v poměru 1:3. Důsledkem se mléčné zakalení nápoje, takzvaný louche.

Druhým typem je východoevropská varianta s označením absinth, vzniklá v devadesátých letech v České republice, často modravé, červené či jinak chemické barvy. Je míchán za studena pomocí lihu, aromat, extraktů a obarven chemickými barvivy (éčka). České absinthy ale v žádném případě nepředstavují původní podobu tohoto nápoje a kvůli nim si můžete bohužel pokazit dojem o pravém absintu, který vypadá, chutná a voní úplně jinak.

S další zajímavou historií tohoto nápoje se můžete seznámit na Absintovém Almanachu.

Absinthe St. Antoine

Absinthe St. Antoine

První český absint, vyrobený podle původní destilační techniky.

Absint vznikl v 18. století jako koncentrát chutí a vůní destilovaný z nejlepších bylin, který se před vlastní konzumací ředil studenou vodou dle preferencí daného konzumenta.

Rodinnou firmu ŽUSY s.r.o. založili v roce 2000 manželé ing. Marcela a Josef Žufánkovi se svými syny Martinem, Josefem a Janem. Cílem firmy je budování tradičního ovocného lihovaru se zaměřením na výrobu přírodních destilátů a likérů mezi něž patří např. slivovice, hruškovice, absinth, meruňkovice a gin


cz, en, de, ru