Patnáctiletá slivovice Žufánek

27.09.2017

Aktuality

Před pár dny jsme oslavili 17leté výročí od založení našeho lihovaru, ke kterému jsme pro vás, naše vzácné zákazníky a fanoušky, připravili něco speciálního. Otvíráme náš archív!

Po dlouhých 15 letech stáčíme slivovici, kterou jsme destilovali v roce 2002. Roce, kdy vzniklo první logo ŽUSY s.r.o., kdy vznikla první etiketa našeho prvního produktu, kdy jsme spustili náš web a kdy proběhla naše první veřejná ochutnávka. Slivovici, která se jako vůbec první prodávala v Praze u našeho prvního odběratele.

Slivovici, která je unikátní a kterou již nedokážeme znovu vyrobit. Vydestilovali jsme ji pouze z Durancií a ty už v našich sadech nemáme. Všechny jsme postupem času vyřezali a nahradili dalšími odrůdami. Časová schránka z doby, kdy jsme destilovali pár set litrů ročně a z odrůdy, kterou již nemáme. Je sametově hladká, plná a má neskutečně krásný marcipánovo-mandlový tón získaný patnáctiletých zráním. Existuje pouze 150 litrů ze kterých jsme připravili 300 lahví a z těch uvolníme do prodeje 270. Pokud bychom měli nějaký náš produkt označit jako investiční, tak by to byl právě tento.

Na balení tak vzácného destilátu pracujeme již od ledna tohoto roku. Láhev tvoří luxusní karafa z křišťálového skla od Crystalite Bohemia. Patří do stejné série jako skleničky, které celou dobu používáme v našich dárkových baleních. Krabice je vyrobena z jilmového dřeva a dá se otevřít buď jako vějíř a nebo obrátit a mít ji jako stojan. Každá krabice je ručně a precizně vyráběná, týdně jich dokážeme zajistit jen 10. Vymyslela, navrhla a nakreslila ji naše mamka, Marcela Žufánková.

Váha samotné krabice je 2 kg, spolu s karafou váží téměř 4 kg. Rozměr 135×135×315 mm.

Prodej spustíme od 2.10.2017 a v první vlně existuje jen 15 krabic. Cena 5.900 Kč.

Jsme hrdí a šťastní. 17 let je dlouhá doba a to, co se nám podařilo, je docela neuvěřitelné. Máme skvělou řadu produktů a pro ně ty vůbec nejlepší zákazníky a fanoušky.

Vás.