Private Reserve absinthe. Mysteriózní záležitost, o které tušilo jen pár lidí. Absint, který u nás ve sklepě ležel ve skleněném demižonu 7 let. Ve čtvrtek 13. 9. 2012 jsem seděl s italským kamarádem v pálenici a na naší nejstarší destilační koloně destiloval L’Ancienne 2012. Po skončení jsme si řekli, že si vyrobíme něco pro sebe….
S novým rokem je tu i nový ročník našeho OMFG ginu, tentokrát královským a ohnivým. Když jsme v roce 2014 představili první OMFG gin, který měl tehdy premiéru na prvním pražském GinFestu, ještě bez etikety, popsaný fixou, tak nás vůbec nenapadlo, kam to povede a jak to změní celý trh ginů v Česku. Dnes je…
Tl;dr: nemáme skladem žádné Bráškovice, všechny je vzal Agraelus a my sami se dostali k jednomu jedinému balení tím, že jsme si o něj napsali. Všechny se za tři hodiny vyprodaly a za ty násobné přeprodeje na různých bazarech nemůžeme. Nezlobte se, prosím. Přiznám se. Tímto krátkým úvodem pro ty, kteří nechtějí číst delší texty,…
V roce 2022 slaví Morava významné výročí, 1200 let od její první písemné zmínky. Dovolte mi tedy začít malou lekcí historie. Historie, které jsme součástí. Na území Moravy se střídaly různé kultury, lidé vytvářeli sídliště a v době bronzové jsou doloženy kontakty se Středomořím. Ve starší době železné byl jih Moravy významnou obchodní křižovatkou díky…
V únoru 2021 jsme vydestilovali nápad, který vznikal měsíce předtím. Petr Šimůnek, šéfredaktor magazínu Forbes, přišel s myšlenkou miliardářského ginu. Ginu, který by se následně vydražil a veškerý obnos by se věnoval charitativním projektům. A tak se i 27. 6. 2022 v nádherných prostorách Státní opery v Praze stalo. Forbes oslovil několik miliardářů, kteří si…
Kvůli našemu pravidelnému OMFG ginu si uvědomuju, jak rychle ten rok utíká a že je tady další lovecká sezóna. Tentokrát i taková archeologická. Mrkneme v ní zpátky ke OMFG 2015. V pořadí druhý ročník OMFG, který spousta z vás neměla možnost vůbec ochutnat, obsahoval ománské kadidlo. Pryskyřici. A já se již před dvěma lety rozhodl,…
Roman Vaněk je neúnavný popularizátor gastronomie a sběratel jídelních lístků, starých kuchařek, publikací o výrobě potravin, dokumentů naší kulinární historie atd. V tomto směru patří jeho sbírka mezi největší u nás. A součástí starých jídelních lístků bývaly i konkrétní nápoje, které jsou dnes tak často opomíjeny, nebo jsou úplně zapomenuty. Martin Žufánek je neúnavný lihovarník…