Dražba whisky Žufánek pro AuTalk

11.11.2023

Aktuality

Máme whisky. První a poslední. Leží u nás již 6 let a není vůbec jisté, jestli ji kdy stočíme a nabídneme. Ale pro charitativní účely to jde s velkou radostí!

V listopadu proběhla v Praze druhá galavečeře nadace AuTalk. V rámci ní probíhala charitativní dražba, díky které se vybrala fantastická částka 805.000 Kč! Tato částka do koruny poputuje na podporu čtyř rodin – maminek samoživitelek pečující o dítě s autismem, které se ocitly v těžké životní situaci.

A naše první veřejně nabídnutá 0,9l karafa whisky Žufánek se vydražila za 110.000 Kč! ❤️

Whisky, která byla vydestilována 30.6.2017 z nakouřeného sladu z Bruntálu. Single grain, single cask. Jeden jediný sud o objemu 220 litrů, který dodnes leží u nás ve sklepě a z něhož nebyla stočena jediná láhev. Je dost možné, že sud zůstane ve sklepě pro další generace jen jako rodinná rezerva, protože s další destilací se nepočítá. Whisky je plněna do ručně vyráběné křišťálové láhve Confident designérky Kateřiny Handlové ze skláren Rückl.

Spousta z vás se nás ptá, kdy tu naši whisky pustíme ven. Ale my upřímně nevíme. Nevíme ani to, jestli vůbec někdy půjde ven a jestli si ji nenecháme ve sklepě jako poselství budoucím generacím.

Další whisky totiž destilovat nebudeme. V České republice je dnes spousta výrobců zatraceně kvalitní whisky a my jim do toho nebudeme fušovat. Dál budeme produkovat nejkvalitnější ovocné destiláty, likéry, absinty a giny, ale na whisky opravdu nezbývá prostor.

Nu a jaká je?

Lehce nakouřená, ovocná, s líbivou vrstvou středně vypáleného virgin oak sudu, sametově hladká.

Naprosto boží! 🙂