Prague Bar Show 2011

02.11.2011

Aktuality

V pondělí 31. 10. 2011 proběhl první ročník Prague Bar Show, akce, která má ambici stát se každoročně nejdůležitější událostí pro nápojové a barové profesionály. Svým ryze edukativním principem vychází z prestižních událostí, jakými jsou např. Bar Convent Berlin či Bar Show London.

Bar Show nabídla více než 7,5 hodin workshopů a seminářů pod vedením světových expertů v oboru mixologie z USA, Velké Británie a Německa, a zástupců nových značek. Celodenní exkurzi do světa nápojů provázela přehlídka českých i mezinárodních distributorů a výrobců, kteří odprezentovali nové produkty, servis i nejnovější trendy v oblasti beverage. Nedílnou součástí byly samozřejmě ochutnávky široké galerie nápojů nejrůznějších značek.

Mezi nimi byl i náš lihovar Žufánek, za který jsme předvedli portfolio ovocných destilátů – Slivovice, Hruškovice, Meruňkovice a Borovičky a absintů St. Antoine, La Grenouille a L’Ancienne. A být mezi barovými profesionály znamená předvést i nějaký koktejl. Výběr padl na nejnovější Borovičku (koktejl Junipelder) a St. Antoine (Saint Suissesse).

S tím nám nemohl pomoct nikdo jiný než Aleš Půta, profesionální barman a majitel pražského Hemingway Baru, výherce nejlepšího českého koktejl baru roku 2010 a Ondřej Abrahámek, ex-barman slavného Bugsy’s, nejlepšího to baru roku 2011, který bude již v brzké době otvírat svůj vlastní bar s názvem Red Rabbit.

Aleš vytvořil signature cocktail pro naši Borovičku (viz recept níže) a Ondřej po celý den míchal koktejly na našem mobilním baru. Za to vám borci patří vřelý dík a velké uznání.

 Junipelder

5cl Borovičky Žufánek
2cl bezového sirupu
šťáva z 1/2 limetky
Promícháme, vysokou longdrink slenici dolijeme zázvorovou limonádou a přidáme 3 kolečka salátové okurky.

 Saint Suissesse

4cl Absinthe St. Antoine
2cl mandlového sirupu
1,5cl smetany
1,5cl mléka
1/2 vaječného bílku
Promícháme a nalijeme do široké sklenice (whiskovky) plné ledové tříště.