Slivovice Žufánek je Regionální potravinou 2013!

03.07.2013

Značka Regionální potravina, kterou Ministerstvo zemědělství oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje, získala v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje za Zlínský kraj Slivovice Žufánek!

Celkem sedm výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Zlínského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 72 produktů od 23 výrobců.

 

 

Výrobky hodnotila 16členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Máme upřímnou radost z toho, že se naše těžká a zdlouhavá práce dočkala takového ocenění, zvláště v kategorii alkoholické nápoje, které mají u nás tradiční a silné zastoupení.

Slivovice Žufánek je produkt s jasně daným původem. Je to 100% ovocný destilát vyrobený pouze z našeho vlastního ovoce pěstovaném v CHKO Bílé Karpaty v režimu ekologického zemědělství. Zpracované švestky na kvas destiluje pouze jeden člověk, Jan Žufánek. Po ročním zrání ve sklepě slivovici stáčí pouze dva lidé, z nichž jeden je vždy Josef Žufánek. Poté vám ji nabídnu já, Martin Žufánek.

Děkujeme!

Tisková zpráva – Regionální potravina 2013 [PDF, 224.59 kB]
Certifikát Regionální potravina ŽUSY [PDF, 537.44 kB]