Justifiée et Ancienne vs Mead Base

17.11.2016

Aktuality

Pod touto téměř šifrou se skrývají dva naše staronové produkty, které jsme pár let neměli v prodeji. Leckdo je považoval za ztracené a zapomenuté. Neměl pravdu.

Justifiée & Ancienne

Z našeho slavného L’Ancienne je dnes už sběratelský předmět a vzpomínka na to, že jde vyrobit reprodukci absintu, který ležel sto let zapomenut ve sklepě. Naše techniky a zkušenosti se vyvíjejí a zlepšují a proto bylo na čase přijít s něčím dalším.

Justifiée & Ancienne (čti jako žustifie e ansien, v překladu Oprávněný a Starobylý) je následovník L’Ancienne.

Stejně jako on je vyrobený z nejlepšího vinného destilátu a unikátních bylin, stařen v sudu z francouzského dubu pro dokonalý požitek připomínající konzumaci 100 let starého nápoje. V receptuře je jedna bylina navíc, poměr ostatních byl upraven tak, aby víc odpovídala našim současným chuťovým preferencím.

První šarži jsme začali prodávat v říjnu 2016 a během 50 minut se kompletně vyprodala. S čímž jsme moc nepočítali a fanoušci také ne. Proto budeme v prosinci destilovat druhou šarži, která by se do prodeje mohla dostat v dubnu 2017.

Mead Base

První z našich absintových speciálů, který vznikl v roce 2009. Absintoví nadšenci jej moc dobře znají. Je to specialita, kterou nevyrábí nikdo další na světě. Nikdo jiný není totiž tak šílený, aby vzal vlastní med, udělal z něj hutnou 14% medovinu, tu zdestiloval do čirého 70% medovce, do něj dal macerovat byliny, opět to celé zdestiloval, dal do toho další byliny a nechal uzrát jako 65% absint.

Poslední šarže byla 2013. Pak jsme potřebovali víc medovce pro náš Medový Žufánek a Kontušovku a na Mead Base nezůstalo. Až letos. Po dlouhých třech letech je Mead Base zpět!

Pokud vše dobře půjde, tak do prodeje půjde v lednu 2017.

Etikety pro oba speciální absinty vytvořil Martin T. Pecina. Slavný to typomilec a návrhář těch nejkrásnějších knih. Za jeho grafické úpravy opakovaně získal ocenění v soutěži o Nejkrásnější české knihy roku či European Design Awards.

S Martinem se známe od roku 2007, kdy nám vytvořil etiketu pro náš vůbec první absint St. Antoine. K dalším etiketám se tedy dostal až po téměř 10 letech.