Bohémský tonik

14.03.2017

Aktuality

Upozornění na začátek. Nejsme nijak provázaní s Bohemscou, nemáme v ní žádný podíl a profit. Jirka je můj kamarád, vážím si ho a když mě oslovil s žádostí o vytvoření mé verze jejich toniku, tak jsem mu zcela nezištně pomohl. Nemám za to ani korunu a jsem za to rád. To jen tak na úvod.

Celou naši lihovarnickou kariéru jsme postavili na tom, že zpracováváme pouze přírodní suroviny. Nemáme v sortimentu nic, co by obsahovalo náhražku čehokoliv. Žádné aromata, žádné barvítka, žádné šidítka. Proto si vážíme každého, kdo dělá tu stejnou věc. Proto jsme i přátelé s lidmi z Becherovky, mezi kterými byl dlouhé roky i Jirka Vladík.

Ten se v minulém roce rozhodl pro vlastní cestu a namísto bylinného likéru se zaměřil na bylinné limonády a toniky. Protože takových českých produktů moc neexistuje.

Pomáhal jsem mu s tím od samého začátku, prvotní idea byla totiž stáčet to u nás. Ale naše plnící linka není stavěná na sycené produkty a tak jsem mu do toho jen kecal. Výsledkem byla moje verze toniku. Čtvrtého produktu v jejich řadě.

Na prvních třech spolupracovali ostřílení lidé z barmanského prostředí, Terezka Fridrichová, Jarda Janoušek a kreslířka Andreea Bora. Jejich verze limonád a toniku jsou na trhu od prosince 2016.

Moje verze přichází na trh až teď, koncem března 2017. Jsem totiž člověk hodně vytížený, nic nestíhající a celkově jakože dost pohodlný. Ale hlavně jsme postupem času vytvořili asi 5 prototypů než došlo k finální kompozici. Jedním z největších oříšků bylo vyladit množství chininu.

První prototypy ho obsahovaly na samé hranici legálnosti. Protože to já rád. Tonik byl tonikový jako žádný jiný. Řízný tak, že jste nad tou krásou plakali. Nebo nad tou hořkostí plakali. Jak chcete. Ale nakonec jsem uznal, že většině konzumentů by to rolovalo prsty u nohou a tak se množství upravilo. I tak je to ale nejvíc chininový tonic v jejich sortimentu.

Kombinace lipového květu a bazalky mě baví už delší dobu. Proto patří mezi signaturní byliny v našem OMG ginu a proto jsem je chtěl mít i v toniku. Protože zcela upřímně, když mě požádali o můj tonik, tak jsem ho chtěl mít právě takový, jaký bych si sám vyrobil pro kombinaci s naším ginem. Bude ale samozřejmě skvěle fungovat s každým dobrým London Dry ginem.

Nechte si chutnat!