Nezapomněli jste na okurku?

14.07.2017

Aktuality

Představujeme čtvrtý z řady našich speciálních průtahových destilátů. Po sicilském citronu, marocké mátě a českém kmínu je tu moravská salátová okurka! A v té nejlepší kvalitě. Samozřejmě.

Pokud bychom měli vybrat nějaké naše produkty, které by se ideálně párovaly s jídlem, tak by to byla naše nová řada geistů. Pokaždé jiná netradiční surovina ve své nejčistší a nejlepší podobě. To byl i náš záměr, mít podobnou gastro řadu. Navíc z nich vznikají naprosto úžasné koktejly a letní drinky. Kdo zkusil Sicilský citron s tonikem ví, o čem mluvíme.

Když se řekne léto, tak většinu z vás napadne máta a okurka. Okurkové limonády se staly fenoménem každého bistra či restaurace. Má totiž velice osvěžující a uklidňující účinky. Jenže bývá plná cukru a ne vždy je ta její skvělá chuť ze samotné okurky.

U naší Moravské BIO okurky jde o jiný příběh.

Nedaleko našeho lihovaru hospodaří rodina Vymětalova, která již 27 let pěstuje bio zeleninu a ovoce. A ti nám ručně nasbírali první letošní salátové okurky, každou z nich houbičkou umyli a připravili do přepravek. U nás jsme z nich udělali salát, dali macerovat do velejemného lihu z Kojetína a dnes destilujeme.

Vzniklo něco, co tu ještě nebylo. Něco, jako byste baštili okurkový salát jako přílohu vašeho obědu. Jen v alko podobě. V každé láhvi je ohromné množství suroviny. Takové, které byste na posezení určitě nezvládli. Ale v této koncentrované podobě vám to neudělá nejmenší problém.

Uvidíte.

A náš tajný tip na skvělý drink? Nalijte 4 cl naší nové Moravské salátové okurky na led a dolijte 120 ml Bohemsca zahradní limonáda okurka a máta.