OMFG 2017

01.02.2017

Aktuality

Dnes už si to málokdo pamatuje, ale internet byl kdysi dávno vymyšlen jen proto, aby si lidé mohli pohodlněji ukazovat a sdílet fotky koček. Ano, porno bylo až na druhém místě. Jak říkám, už si to kvůli tomu asi nepamatujete.

Všichni tak nějak tušíte, že našemu světu vládnou kočky. Stačí otevřít Facebook, Twitter nebo Instagram. Kočkám nevládne člověk, ale jedna nenápadná bylina, která je dokáže naprosto pobláznit a na chvíli zcela vyřadit ze hry.

Šanta kočičí. Nepeta cataria. Catnip. Kočičí kokain.

Šanta kočičí je již od středověku oblíbená pro své schopnosti uvolnit svaly a navodit příjemný pocit relaxace. Výzkumy dokázaly, že tyto účinky jsou způsobeny obsahem nepetalaktonů. Mimo nich obsahuje vonné oleje, citral a citronelol. Látky, které chcete mít ve vašem/našem ginu.

Na kočky působí psychotropní účinky šanty kočičí mnohem silněji než na člověka. Důsledkem toho je, že pokud se kočky se šantou potkají, okamžitě se v ní začnou válet a okusovat její listy. Poté následuje naprostá euforie a útlum. Proto se šantě často říká kočičí kokain.

A když to můžou mít kočky, tak my to chceme také! Naprostou euforii!

OMFG 2017, který jsme destilovali v období od 20.12 do 2.1.2017, obsahuje kromě všech známých dobrot z OMG ginu právě šantu kočičí. Ve vůni se projevuje svou krásnou citrusovostí a v chuti provokativní bylinkovostí.

Premiéru bude mít na druhém pražském GinFestu 25. 2. 2017, kde ho můžete ochutnat jak čistý, tak v gin & tonicu a nebo koupit celou láhev. Stavte se.

Naprostá euforie, pamatujte.

Prodej na eshopu uvolníme tak nějak po Gin Festu.

(při psaní této aktuality jsem vypil dvě skleničky nového OMFG)