Hluboký Hvozd

30.09.2019

Aktuality

Vydestilovaná esence Šumavy. Tajemno. Hluboký Hvozd.

Honza a Zuzka provozují nejlepší budějickou kavárnu Café Datel. Od spuštění mají v nabídce kompletní náš sortiment. Pět let se snaží do lidí dostat nejlepší kávu, destiláty, likéry, jejich vlastní dezerty, ale hlavně lidskost, přívětivost a ochotu.

Poslední rok spolu kujeme společnou věc. Jejich vlastní gin. Gin, který by odrážel je samotné a prostředí, které milují. Šumavu, Novohradské hory, hluboké a temné hvozdy. Proto už minulý rok dostali instrukce, co mi v těch horách nasbírat.

Borůvky a smrkové výhonky sbírali na Popelné hoře, Plechém a u Arnoštova. Maliny v Novohradských horách vypěstoval pan Lesný. K tomu jsem přidal náš signaturní jalovec, grains of paradise, ale i čokoládové boby z Madagaskaru od kluků z Jordi’s. Receptura obsahuje celkem 10 druhů ovoce, bylin a koření. Vše se točí kolem malin, borůvek a smrkových výhonků, zbytek to doplňuje. Je to náš vůbec první gin ve kterém zcela chybí citrusy. Žádná pomerančová, citronová či grepová kůra, co znáte z našich ostatních ginů.

Vzniklo pouhých 100 litrů, které mají premiéru tuto sobotu 5.10.2019 od 20:00 v Café Datel. Honza ani Zuzka dosud gin neochutnali, v sobotu to pro ně bude stejná premiéra jako pro vás.

Pro náš eshop nám nechali pár lahví, které uvolníme do prodeje v sobotu večer. Etiketu připravil Jaromír 99, jehož genialitu znáte z filmu Alois Nebel a nebo neuvěřitelných titulek časopisu Barlife.

Děkujeme.