OMFG 2021 – Oh my * gin!

04.01.2021

Aktuality

OMFG 2021 má jeden hlavní úkol – svou omamnou vůní dát zapomenout svízelům a strastem, které jsme všichni zažili v roce 2020. A k tomu dopomůže jeden z nejkrásněji vonících květů vůbec.

Mým původním plánem bylo do letošního ročníku dát květy ylang-ylang. Měl jsem to naplánované již dva roky dopředu. Ale s otevřením Yalta Craft Bistra na Václavském náměstí a rozhodnutí pro ně destilovat jejich signaturní gin jsem tento nápad podstoupil jim. Do názvu restaurace (Yalta) se ten ylang-ylang hodil víc. Když ale něco ustoupí, tak musí přijít něco ještě lepšího.

Zimolez vonný – Lonicera fragrantissima – honeysuckle!

Pro mě osobně jde o jednu z nejlíbeznějších vůní vůbec. Zimolez sami možná ve slabší podobě znáte z českých okrasných zahrad pod obecným názvem „růže z Jericha”. Jde o četný popínavý keř s krásnými květy, z nichž se stávají plody podobné borůvkám. U nás jsme využili květy nejaromatičtější variety původem z Číny, zimolezu vonného.

Po nalití do sklenice vás obklopí omamná vůně botanické zahrady, květů, klidu a míru s následným kopnutím signaturních OMG pepřů a alkoholu. To abyste nezapomněli na to, že rok 2021 nemusí být nijak extrémně pohodlnější, než 2020.

Ale doufat v to můžeme.

Nechte si moc a moc chutnat.

V březnu 2021!