Redesign etiket Žufánek 2024

20.11.2023

Aktuality

Potřetí v naší 24 historii měníme podobu základní řady ovocných destilátů a likérů. První verze nám vydržela 16 let, druhá písmenková verze 6 let a třetí přichází teď.

První zásadní redesign měla na starosti Andreea Bora. Skvělá designérka, která přišla s konceptem písmenek. Takové abecedy alkoholu. Fungovalo to výborně, protože co může být jednoduššího, než písmenka. S jako slivovice. V jako višňovka. A když něco funguje, tak není potřeba to nějak zásadně měnit.

Ale jako velcí fanoušci designu a hezkých věcí jako takových se chceme vyvíjet.

Proto jsme po dvou úspěšných spolupracích se studiem Little Greta, výroční slivovici pro Jihomoravský kraj a Oskerušovici, začali pracovat i na celé naší písmenkové řadě. Trvalo to skoro celý rok 2023 a s novým designem jsme chtěli otevřít rok 2024. Ale podařilo se nám v listopadu zcela vyprodat Višňovku a celou zásobu jejích etiket a tak s tím musíme vyrukovat již teď.

Navazujeme na původní písmena, ale tentokrát v ne tak technickém duchu. Do grafického stylu zapojujeme větší eleganci. Stuhu, která se táhne celou řadou a kreslí nový slabikář. Slabikář našeho alkoholu. Stojí za ním autor Radek Dostál a Tomáš Nedvěd, kreativní ředitel Little Greta.

Hráli jsme se s každým písmenem zvlášť a občas byla v konceptech i desítka variant. Což je velký rozdíl oproti předchozímu stylu, kdy jsme jeli písmena jako když tiskne 🙂

Jako první se na trh dostává v nové podobě Višňovka. Další od příštího roku. Postupně tak, jak budeme plnit.

Produkty samotné jsou pořád stejné. Jak nejlépe je dokážeme destilovat a macerovat. Jen jejich podoba se trochu změní.

Ať se vám líbí!

❤️