Nacházíte se zde: Žufánek.cz » Aktuality» OMG! Je tu první Chef Time Fest!

OMG! Je tu první Chef Time Fest!

Nejlepší šéfkuchaři v Praze. V jeden čas, na jednom místě. Večeře s kuchařskými osobnostmi, naostřené duely, michelinské menu, školy vaření a workshopy. To všechno přinese nový food festival, kterého se dočkáme od 8. ledna do 10. února v dejvické restauraci AvantGarde.

V rámci festivalu proběhne 14. ledna ginový workshop se specialistou Samerem Selbakem, který představí giny ze svého portfolia. V druhé půlce worshopu představí Martin Žufánek náš nový OMG - první rukodělně destilovaný gin v České republice.

Program workshopu "Gin, jak ho neznáte":

  • Přivítání a welcome drink.
  • Přednáška o historii, klasifikaci a výrobě ginu: Gvine, Old Tom, Saffron, Gin Mare, degustace jednotlivých ginů.
  • Servis ginu: Saffron gimlet, Gin tonic, Gvine gimlet atd.
  • Přednáška o historii lihovaru Žufánek.
  • Představení nového ginu Oh my Gin!, degustace.
  • Příprava Gin tonic digestivu z Oh my Gin! ginu.

Cena za tento výživný workshop je 500 Kč a přihlásit se můžete na této stránce.

Unikátní koncept našel svou odezvu u pražské kulinární elity a v zimě budou v AvantGarde vařit opravdu ti nejlepší. Mezi potvrzená jména patří: Patrik Bečvář (InterContinental), Marek Fichtner (Le Grill, Kempinski), Petr Hajný (Chagall‘s Club Restaurant), Patrik Havlíček (AvantGarde), Jan Horký (Restaurace Art Nouveau v Obecním domě), Miroslav Kalina (Gourmet Restaurant Kalina), Jan Kracík (Pot-au-feu),Tomáš Kněž (o2 arena), Jiří Král (Aureole), Ari Munandar (Zinc, Hilton Prague Old Town), Jan Punčochář (Le terroir), Marek Raditsch (Kampa group), David Šašek (CODA, Aria Hotel), Jiří Štift (Essensia, Mandarin Oriental) a Lukáš Želechovský (Buddha Bar). Cukrařinu budou zastupovat: Jitka Kohoutová (Restaurace Art Nouveau v Obecním domě), Karolína Kocincová (Le Grill, Kempinski) a Lukáš Skála (InterContinental).

Kromě pražských gastronomických hvězd na festivalu uvidíte ještě jednu zahraniční a dokonce michelinskou. Francouzská šéfkuchařka Reine Sammut byla za svou práci nesčetněkrát oceněna, je nositelkou řádu čestné legie a 2x byla vyhlášena nejlepší kuchařkou Francie. Návštěvníci se mohou těšit nejen na školu vaření ale i na speciálně sestavené šestichodové menu.

Těšíme se na vás!

Archiv aktualit »

Fotogalerie

Chef Time Fest Gin seminářChef Time Fest Gin seminářChef Time Fest Gin seminářOMG Gin na Chef Time FestuChef Time Fest Gin seminář

Rodinnou firmu ŽUSY s.r.o. založili v roce 2000 manželé ing. Marcela a Josef Žufánkovi se svými syny Martinem, Josefem a Janem. Cílem firmy je budování tradičního ovocného lihovaru se zaměřením na výrobu přírodních destilátů a likérů mezi něž patří např. slivovice, hruškovice, absinth, meruňkovice a gin


cz, en, de, ru